Magyar Angol

Társadalmi Szerepvállalás


Cégcsoportunknál nagy hagyományai vannak a társadalmi szerepvállalásnak. Évek óta számos karitatív akciónak vagyunk részesei, amelyek elsődleges célja a körülöttünk élő rászorultak életének segítése, környezetünk megszépítése.

A Horizont Nemzetközi Kulturális Alapítvány számos karitatív akciót és kezdeményezést tudhat magáénak, amelyet az elmúlt 20 év munkája igazol. 1995-ben az alapítvány megalapításakor fő célunk volt a kultúra területén az oktatási és ismeretterjesztési tevékenység kiterjesztése, később azonban szakmai kapcsolataink révén elsősorban a társadalmi szempontból hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek segítése került a fókuszba. Az alapítványt az ITH-Hungary cégcsoport vezetője és munkatársai hívták életre annak érdekében, hogy önkéntes munkával a rászorulók széles körét támogatni tudják.

Legjelentősebb partnereink és a velük együtt végzett tevékenységek az alábbiakban foglalhatók össze:


Gyermekotthonok Veszprém megyében

1997-ben a bakonybéli Bakony Hotel működtetőjeként kerültünk először kapcsolatba a térségben működő gyermekotthonokkal (például Lókút, Zirc, Bakonynána). Elsősorban a Zirc Akliban található ház patronálását vállaltuk el, de az általunk, a gyermekek számára szervezett közösségi programokon a többi otthon lakói is részt vettek.

A közös munka keretében a cégcsoport vezetője (az alapítvány kuratóriumi elnöke) és munkatársai hosszú évek óta különböző módon támogatásokkal segítik a lakásotthonok mindennapjait. Fontosnak tartjuk, hogy a kétoldalú kapcsolat érdekében a gyerekek ne csak elfogadni, hanem adni is tudjanak. Ennek érdekében a gyermekközösség segíti a cég parkosított környezetének rendben tartását, valamint közösen közhasznú tevékenységet végeztünk egy Csót határában lévő, elhagyatott első világháborús hadifogoly-temető gondozásával. Kezdetektől fogva megrendezzük a Mikulás ünnepséget, amely során a Mikulás köszönti őket a Bakony Hotelben. Ennek keretében megvendégeljük a gyerekeket, ők pedig műsorral készülnek és megismerkednek a szállodával. Ezen felül több alkalommal támogattuk a gyermekek/fiatal felnőttek belföldi és külföldi nyaralását is. Az alapítvány az együttműködés alapján az állami gondozottak sorsának alakításában is aktívan közreműködik. A kuratórium elnöke elvállalta egy gyermek gyámságát, valamint segítette annak lakáshoz jutását.

Szponzorációs tevékenységünket a Nemzeti Erőforrás Minisztérium is elismerte, ugyanis 2011-ben a „Jó gyakorlatok a gyermekvédelemben” című program keretében a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ 3. sz. Gyermekotthona díjat kapott a „Szponzori tevékenység a Gyermekotthonban” című jó gyakorlatáért.

 

Karácsonyi ételosztás a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel

A segélyszervezettel szorosan együttműködve immár 13 éve rendszeresen szervezünk karácsonyi ételosztást Budapesten, mely során mintegy 800 adag paprikás krumplit készítünk el saját alapanyagból. A hozzávalókat barátaink társaságában magunk pucoljuk, majd az ételeket a segélyszervezettel együttműködve osztjuk szét a hajléktalanok és rászorulók között. Ezen felül rendszeresen egyéb adományokkal (ruhák, kesztyűk, takarók) is segítjük a rászorulókat.

 

Tűzoltó utcai Gyermekklinika és annak bakonyszűcsi rehabilitációs központja

A Gyermekklinika betegeinek támogatását is fontos ügynek tartjuk, ezért rendszeresen adományokkal segítjük a Klinikát, valamint a gyermekek szüleinek térítésmentes vagy kedvezményes szállást biztosítunka Corvin hotelben. Idén első alkalommal láttuk vendégül a Gyermekklinika nyolc nővérét a bakonybéli szállodánkban. Ezen kívül a bakonyszűcsi rehabilitációs központ programjainak támogatásában nyújtunk segítséget. 


Oltalom Karitatív Egyesület

Az elmúlt években az alapítvány számos alkalommal segítette adományokkal (ruhák, matracok, ágyneműk, ételek, használt televíziók) az egyesületet.