Magyar Angol

Rólunk mondták

jacquelinewaldman_bw.jpg

Jacqueline Waldman

A Road Scholar igazgatója


"A Road Scholar és a Kult-Turist egyaránt büszke a ’80-as évek óta tartó sikeres kapcsolatára. Mindkét szervezet közös célja kimagasló tanulási élményeket nyújtani Magyarországon, Romániában és a Balkánon."

 


MaryCiambrone_bw.jpg

Mary Ciambrone

Rendezvényszervező tanácsadó a Baltimore-i Feldenkrais Training Programban, tapasztalt vezetője az Independent Consultantnak. Korábban többek között a Nemzetközi Olvasástársaság igazgatója.


"A Budapesten rendezett 21. Olvasási Világkongresszus amerikai szervezőjeként elmondhatom, hogy a konferencia lebonyolításával a Kult-Turistot megbízni kiváló döntésnek bizonyult.

Bővebben 


Munkatársaik szakszerűen kezelték az összes részletet, beleértve a kongresszus helyszínének biztosítását, a regisztrációt, szállásfoglalást és a társasági események sorának megszervezését. A legapróbb részletekre kiterjedő figyelmük és magas színvonalú szolgáltatásaik kulcsfontosságú szerepet játszottak a kongresszus sikerében. Nem is ajánlhatnám őket jobban."

Vissza


Roger_Buckton_bw.jpg

Dr. Roger Buckton

Zeneiskolai docens, valamint a Te Puna Puoru Zeneoktatási és Zeneművészeti Nemzeti Kutatóköpont igazgatója Christchurchben, Új- Zélandon

 

"Örömömre szolgált, hogy az elmúlt tíz évben együtt dolgozhattam Király Péterrel és a Kult-Turisttal olyan utazások alkalmával, amelyek Magyarország különböző területeire, Szlovéniába, Horvátországba és Romániába kalauzoltak el minket.

Bővebben 


Tervezés, megvalósítás és személyes szolgálatkészség tekintetében egyaránt példamutató színvonalon dolgoznak. Mindig készek voltak egy utat az én preferenciáim szerint megszervezni, mindamellett értékes tanácsokkal láttak el. Idegenvezetőik kiemelkedően intelligensek, udvariasak és figyelnek a résztvevők egyéni igényeire." 

Vissza


KopatsySandor_bw.jpg

Kopátsy Sándor

Közgazdász, az 1956-os forradalom alatt az Országos Tervhivatal és a Minisztériumok Forradalmi Bizottságának elnöke volt. Dolgozott a Pénzügyminisztériumban, alapítója a Pénzügykutató Intézetnek. 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal tüntették ki.


"Miért szeretem a Kult-Turistot? Mert szeretem a tulajdonosát, meg azt is, amit, és ahogyan csinál. Amikor a Bakonyban megismerkedtünk, azonnal az állami gondozott gyerekek lelkes segítője lett.

Bővebben 


Ő találta meg a bakonyi erdőben elrejtőző első világháborús hadifoglyok elfeledett temetőjét, ő szervezi meg, a karácsonyi ételosztást. A szállodái is szinte családok. Aki nem családtag, az is családi bútor. Benne találtam egy olyan vállalkozót, akiben a pénzénél is nagyobb érték az örömöt okozás. Ezt talán azok is megérzik, akik nem barátként, hanem vendégként találkoznak vele. Nos, ezért szeretem a Kult-Turistot."

Vissza


MonokIstvan_bw.jpg

Prof. Dr. Monok István, az MTA doktora

Jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ főigazgatója, illetve a párizsi École Nationale des Chartres meghívott előadója. Korábban többek között az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatói posztját töltötte be, és meghívott előadó volt a kolozsvári, bolognai, párizsi, Jyväskylä-i egyetemeken.


"A turizmus, a vendéglátás, a valós gazdaság része, törvényeit az erő határozza meg. Az egyik alapszabálya a munkának az, hogy a vendég igényét kell kielégíteni. A művészet a mesterségen túl azonban nem csupán kielégíti az igényt, hanem formálja is azt.

Bővebben 

Formálni akarni kell, hiszen hinni kell azt, hogy a hozzánk érkező vendég felnőtt, érzékeny, érdeklődő ember. Olyan, aki a közös európai örökségből nőtt ki, vagy ezt a közös örökséget meg akarja ismerni. A Kult-Turist ITH Kft tevékenysége, turisztikai és vendéglátó kínálata – úgy tűnik számomra – a fenti gondolatok tudatosítása mentén alakult ki, és a gyakorlatban hasonló elveket és célokat követ."


Vissza


PasztorBelaB_foto_bw.jpg

Pásztor Béla

1965 óta Veresegyház város polgármestere


"Veresegyház Város Önkormányzata részéről – a korábbi években – bel- és külföldi utak szervezésénél többször is igénybe vettük a Kult-Turist-ITH Kft-t. Király István és a vele együtt dolgozók munkáját a megbízhatóság, a pontosság jellemzi.

Bővebben 


Kapcsolatunk mindig korrekt volt. A jövőben is – ha ilyen utakat szervezünk – szívesen fordulunk az irodához."

Vissza


PatrickSciaratta_bw.png

Patrick Sciarratta

A FAF amerikai alapítvány ügyvezető igazgatója, valamint az ENSZ - Fiatalok Éves Találkozójának Igazgatója/Társalapítója


"A Friendship Ambassadors Foundation a Kult-Turistot, vezetőit és dolgozóit szakmailag minden téren kitűnőnek tartja. Az évek alatt személyes szimpátia és barátság jellemzett minden egyes projektet, amelyek során lehetőségünk nyílt a közös munkára.

Bővebben 


Péter és csapata gyors, kreatív és rugalmas. Ez egy csodálatos szervezet, amellyel öröm együtt dolgozni. Köszönöm szépen a FAF-fal és a FAF-ért folytatott összes munkát."

Vissza


SandorStriker_bw.JPG

Striker Sándor, PhD

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Andragógia és Művelődéselmélet Tanszékének vezetője


"Az elmúlt tíz évben meghívott előadó voltam a Road Scholar programokon, melyek során a Kult-Turist mindig kitűnő szervezőnek és vendéglátónak bizonyult. Király Péter és kollégái nagyszerű, hatékony szervezői képességekkel rendelkeznek, és a hosszú évek alatt mindig segítőkészek és gondoskodók voltak."