Magyar Angol

Szakértőink

 

Cégünk megalakulása óta kiterjedt szakértőgárdával (előadókkal, idegenvezetőkkel, szakmai tanácsadókkal) dolgozik együtt, annak érdekében, hogy a legmagasabb szintű szakmai programot tudjuk megszervezni a megrendelőink számára. A teljesség igénye nélkül az alábbiakban bemutatunk néhány szakértőt, akik több mint egy évtizede segítik munkánkat.

 

Furu_Arpad_bw.jpg

Furu Árpád

Furu Árpád a közép- európai kultúrtörténet és művészetek széles látókörű, tapasztalt szakértője. Szakterülete a vernakuláris építészet, avagy a helyi adottságokhoz és feltételekhez igazodó építészeti mód. Egy történelmi épületek megőrzésével foglalkozó szervezet projektvezetője, illetve publikált szerző. Árpád az elmúlt évtized alatt több mint negyven Road Scholar programot vezetett. „A Road Scholar résztvevőivel való munka új látásmódot ad országunk és kultúránk megértéséhez. A dolgokat másvalaki szemén át látod, ami nagy segítség.” - mondja.


emese_lafferton_bw.jpg

Lafferton Emese

Dr. Lafferton Emese tudománytörténész, jelenleg a Közép-Európai Egyetem meghívott előadója. Legfrissebb kutatásai a XIX. századi biológiai és faji tudományok történetére koncentrál Kelet-Európában. Az elmúlt kilenc évben a Cambridge-i és az Edinburgh-i Egyetemeken kutatott és tanított. Fulbright ösztöndíjasként egy évet töltött a kaliforniai Berkeley egyetemen, előtte a New York-i Bard College hallgatója volt. Kutatási területei közé tartozik a XIX. és XX. század orvos-, pszichiátria-, antropológia-, néprajz- és eugenika története.


melegh_attila_bw.jpg

Melegh Attila

Melegh Attila szociológus, közgazdász és történész. SEEMIG projekt vezetője a KSH-nál. a Tomori Pál Főiskolán a Nemzetközi Tanulmányok program vezetője és a Corvinus Egyetem docense. Tanított az Egyesült Államokban, Oroszországban, Grúziában és Magyarországon. Kutatásában a globalizációt társadalmi és történelmi szempontból vizsgálja, illetve a nemzetközi migrációt is kutatja. Attila magyar és angol nyelvű könyvek és több mint száz tudományos cikk szerzője. 1992 óta a Road Scholar előadója.


SandorStriker_bw.JPG

Striker Sándor, Phd

Striker Sándor a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Andragógia és Művelődéselmélet Tanszékének vezetője. Kutatási területe az informális felnőtt tanulás és közösségi művelődés. Kultúraelmélet és összehasonlító felnőttoktatás témákban tart előadásokat. Dolgozott a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Intézetében, a Művelődési és Közoktatási Minisztériumban, illetve a londoni Magyar Kulturális Központ alapító igazgatójaként. Filozófia és népművelő egyetemi diplomái mellett 1996-ban modern irodalomból nyerte el doktori címét.


VorosM_bw.jpg

Vörös Miklós

Vörös Miklós szociológus és kulturális antropológus, kulturális örökségvédelem és kulturális politika szakértő, a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa és a brnói Masaryk Egyetem társadalomkutatója. Budapesten a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd a Chicagói Egyetem Antropológia szakán szerzett diplomát, jelenleg a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen írja doktori disszertációját kultúrtörténet témakörben. Magyar, angol és német nyelven publikál, három antropológiai és kultúra szociológiai kötet szerkesztője. Dolgozott kulturális politika szakértőként és tanácsadóként kormányzati intézményeknek és nem-kormányzati szervezeteknek. Miklós 1998 óta a Road Scholar előadója, aki nagyon élvezi a magyar társadalomtörténetről és aktuálpolitikáról szóló előadásait követő beszélgetéseket.